Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) ligt besloten in de missie van Dragon security.

Ons bedrijf wil met haar producten en diensten bijdragen aan een veiligere (werk)omgeving en een veilige en schone samenleving. Dit doen wij zoveel mogelijk op een duurzame en verantwoorde manier voor mens, milieu en maatschappij.

Wat doet Dragon security in het kader van het MVO?

Afval & Recycling:
Materialen worden gescheiden verwerkt.

Beperking Co2 uitstoot:
Er zijn diverse maatregelen genomen om de Co2 uitstoot te beperken. Ons kantoor wordt grotendeels verwarmd door zonenergie. Tevens reduceren wij de energiekosten door gebruik te maken van zonnepanelen. Voor de koeling in de zomermaanden maken wij gebruik van een natuurlijke ventilatie. Computerapparatuur en printers worden met behulp van tijdmechanismes uitgeschakeld, indien deze niet gebruikt worden. Onze medewerkers rijden in kleine en zuinige auto’s. Met energielabel A. In 2013 is onze eerste medewerker gaan rijden in een hybride auto om het Co2 uitstoot tot een minimum te beperken.

Arbeidsomstandigheden:
Voor onze medewerkers zorgen wij voor een optimale werksfeer, waarin zij veilig en comfortabel kunnen functioneren. Werkzaamheden worden zoveel mogelijk afgewisseld om zowel fysiek als mentaal een gezonde werkhouding te bevorderen. Als werkgever investeren we onder meer in het nieuwe werken en leeftijdsbewust personeelsbeleid. Thuiswerken en flexwerken wordt binnen onze organisatie gestimuleerd. Kantoormaterialen en overige diensten worden door ons heel bewust ingekocht en dringen we het verbruik van energie, papier en water steeds verder terug.

Stagiairs:

Ons bedrijf werkt bij verschillende projecten. Diverse stagiairs begeleiden wij op locatie. Hierdoor wordt werkgelegenheid gecreëerd en kunnen studenten makkelijker doorstromen in het bedrijfsleven.

Maatschappij:
Wij ondersteunen diverse goede doelen. Afgelopen jaar hebben onderstaande organisaties een bijdrage mogen ontvangen of heeft een van onze medewerkers de organisatie ondersteund.

·    Brandwondenstichting;

·    Bewonersorganisatie 110-morgen;

·    Vrijwillige brandweer Rotterdam-Rijnmond.

 

Vestigingsadres:

Dragon security

Cliostraat 11

3054 TH Rotterdam

Dragon-Security